“Je bent niet geliefd om wat je doet,
Je bent geliefd om wie je bent!”

Stilte
Dru Yoga komt voort uit een eeuwenoude Indiase traditie. Het woord Dru is afgeleid van het Sanskriet woord Dhruva en betekent stil, onveranderlijk. Als je Dru Yoga beoefent, ga je naar dat punt in jezelf waar stilte en ruimte is.

In beweging
Dru Yoga is een heel zachte vorm van yoga die vloeiende bewegingen combineert met klassieke yogahoudingen (Asana’s), ademhaling (Pranayama), handhoudingen (mudra’s), positieve affirmaties, visualisaties en relaxatie. Veel houdingen en sequenties (bewegingsreeksen) van Dru Yoga zijn gericht op de stimulering van de energiestromen (nadi’s) rond het hartcentrum.

Yoga van het hart
Als het hartchakra zich opent, ontwikkel je vanzelf een diep innerlijk evenwicht en leer je vanuit je hart naar jezelf en naar de anderen te kijken. Dru Yoga helpt ons zo de wereld liefdevoller te zien, zodat we met een milde, meedogende houding en vol vertrouwen in het leven staan.

Dru Yoga voor jong en oud
Dru Yoga is een vloeiende en krachtige vorm van yoga, geschikt voor iedereen. We maken vloeiende, golvende bewegingen waarbij de gewrichten zacht blijven; we houden onze wervelkolom soepel met zachte bewegingen. Het doel van Dru Yoga is om lichaam, hart en geest met elkaar in evenwicht te brengen.

De Dru moedigt je aan jezelf te leren kennen, te accepteren en te respecteren, hoe je er lichamelijk of geestelijk ook aan toe bent. Op die manier wordt het steeds makkelijker om te leven vanuit je hart.’’